duggor tentor o skit

Förra veckan på måndag hade jag en dugga. Precis en vecka efter skulle den stora tentan skulle komma. Jag plugagde ihjäl mig till duggan. Jag gjorde verkligen det dem sista veckorna var skit. Men jag vet att många började plugga långt innan mig. Jag önskar att jag var en av dem.

Sen när duggan var över gav jag mig sj en eftermiddagsledighet och bestämde mig för att jag skulle börja plugga på tis. Gjorde jag det? Nej. Gjorde jag det på ons? Nej. Gjorde jag det ngn gng? A en gng en timme eller så. Sen blev det inget mer jag orkade inte mer.

Jag vet att jag måste ta vara på det här nu när jag hade kommit in. Men det blev jobbigt ja tappade all min lust. Jag orkade inte. Jag blev nästan lite rädd då jag fick samma känslor som jag hade då jag inte gick i skolan under en period. Då orkade jag ingeting fastän jag inte gjorde ngt. G och den tredje gick i skolan. Alla mina kompisar gjorde ngt men jag var hemma.

Hursomhelst, nu vet jag att tentan kommer gå skit. Det är säkert. Jag vet att jag inte kommer klara den. Jag vet också att nästa omtenta är precis innan sommarlovet tar slut. Det betyder att jag måste plugga under sommaren. Under sommaren då min kusin gifter sig, då vi åker bort. Jag hoppas det går bra. Det MåSTE gå bra. Jag måste vara disciplinerad.




bättre sent än aldrig

Det finns en tjej som jag vill tacka..

Du hade kommenterat förra månaden.. jag blev så rörd! Har skickat mail till dig men mailadressen var inte korrekt..


EN STOR KRAM TILL DIG!

----
uppdate.. ursäkta ja gjorde oxå det, kram på dig tjejen. //E

a story

Det finns så mkt jag vill skriva men sen så ångrar jag mig. Det känns för öppet det här med bloggar..
Jag hade en dagbok som jag skrev i tre gånger per år.. men det kändes inte heller bra. Så snabbt man skriver ner ngt så känns det så konkret helt plötsligt. Påtagligt.

Nu till ngt helt annat.

HAHAHA! En gång när Jag, E och vår tredje bästis satt hemma hos mig o kolla på film så hände ngt skiiiiit äckligt!
Vi satt i mitt rum (förra sommaren) och alla satt med ryggen längs väggen. Vi hade käk och drickor. Drickorna fick stå på fönsterbrädan.. fönstret var helt öppet och rummet var mörkt.

Vi tittar på film, pratar, äter, dricker osv..

SISTA gången som E tar sin mugg för att dricka så ser jag att hon tar ut ngt från sin mun och studerar saken som hon just tagit ut. Det är så mörkt att hon inte ser det... sen från ingenstans  skriker hon "uuuuuuuuuuuuuuuiiiiihhhhhh". Hon skriker på det viset samtidigt som hon springer till toaletten. Jag o den tredje bästisen fattar ingenting men vi tittar fundersamt på Es mugg. Ngnting finns där.

(just nu hör man E spotta, skrika, tvätta sin mun och tunga)

Vi som e kvar i rummet tänder lampan för att se vad som finns i muggen...






 EN SÅNHÄÄÄÄRRRR!!!!!! IIIIIIIIIIIIUUUUUUUUUUUUUU!!! DEN VAR EXAKT SÅHÄR STOR! .... ok hälften så stor.

blåa pärlor o vita rockar

Idag var det kul. vi var ute på när skolan började fick varje grupp sin pv-plats (pv, primärvården, vårdcentral). som vi kommer va på under hela pre-klin.

Ett par dagar under terminen har vi pv dagar. Dessa dagar får vi vara med en läkare på vårdcentralen och se på patienter. Alla får varsin läkare och man får lyssna på hjärta, ta puls, ja titta i öra oså. Idag fick jag göra ganska mycket så de var kul. Nu börjar man fö kläm på "ta puls grejen" o hur det går till.

Patienterna var allt från ett litet barn som petat upp en pärla i näsan till äldre som kände sig trötta. Jag fick intervjua en och se hur det kändes. Man fick prata o prata o ställa frågor. Tricket är att inte ställa slutna frågor, ex man får inte fråga "kan ditt huvudvärk bero på dem tidigare smärtorna?.. då leder man patienterna till ett svar. istället ska man fråga "vad tror du det kan bero på?" ok nu låter de konstigt att en läkare ställer den frågan, men jag tror att ni har förstått va ja menar me sluta frågor.

Det var det jag hade idag, tack o hej :)


VAD FEL MAN KAN HA

Alla förknippar körkortet med frihet. Det gjorde jag också...

Det här kortet är allt förutom frihet för mig. Jag lovar typ. Sedan jag har tagit det så har jag inte kunnat se mina kompisars ansikten ordentligt. Mammas ansikte har jag sett MYCKET utav däremot.

Jag får passa på att träffa vännerna under mammas arbetstider. Jag vågar inte klaga för att jag har en känsla av att om jag gör det så kommer bilnycklarna att försvinna spårlöst...host host.


/G-slav


Liv.. Va inte orolig ja kommer snart

Mmm har suttit o pluggat sen morgonen. Har ju dugg imorgon. Den här gången kommer jag att lära mig en läxa, om de inte sker ngt mirakelliknande. Komma veckorn innan sommaren kommer att vara jobbiga. Bara två veckor snart, det är bara att bita ihop för min del o kämpa. Jag vet att jag är lite efter i pluggandet men jag saknar den guldvärda studietekniken. Min fjuttiga teknik går ut på att skjuta på det sen skjuta lite till o sen plugga ihjäl. Den här gången verkar det inte räcka :). Ok nu räcker de me snack. Ska tillbaka till mina kära böcker.

Härligt o stressigt

Oj vilket här väder det är här i Sthlm. Satt inne o pluggade på duggan som kommer på måndag ii mitt rum me persiennerna uppdragna. Efter ett par timmar kunde jag inte ta det längre, när vädret var så här. Nu har ja flyttat ut till balkongen. Ja kommer bli solbränd här. Nackdelen kan bli att jag bara blir brud på pannan o armarna, då jag har huvet böjt ner mot böckerna :D.

12/5

Vf ska det vara så. Vf ska man kränka, trampa och trycka
 
idag fanns det hjälplöshet,
idag fanns det okunnighet
idag fanns det sorg
idag fanns det svek

vad gör man
hur ska man besluta
vem ska trösta
vilka ska man lita på

imorgon ska solen upp med nya chanser
ngn dag går den upp med nya tider, längtade tider..

-----
det fanns även glädje som ska läggas till här bland raderna och under rubriken..  nyheter om ett nytt liv och ett äldre liv

ses sen:)


RSS 2.0